Biometria computerizată

Biometria – este o investigație, ce are ca scop măsurarea a structurilor oculare, grosimii corneene (pahimetria), lungimii globului ocular, profunzimea camerei anterioare, grosimea cristalinului. Invetigația poate fi efectuată prin metoda ultrasonică sau optică (non-contact).

Rezultatele obținute au o importanță majoră la monitorizare și diagnosticare stării de sănătate a ochiului, la alegearea lentililor de contact, fiind un studiul suplimentar la diagnosticul precoce de glaucom, progresare a miopiei, la modul de calcul IOL în cazul intervențiilor chirurgicale aplicate în cataracta. 

 

Biometria ultrasonica – este o metodă de contact de măsurare a  profunzimii camerei anterioare, grosimei cristalinului, lungimii corpului vitros și dimensiunii ochiului cu o analiza ulterioară a principalelor indicatori în structura anatomică a ochiului.

Biometrie optică non-contact și calcul IOL (lentila intraoculară) – este o metodă non-contact de măsurare a lungimii axei anterio-posterioare a ochiului și profunzimii camerei anterioare, grosimei cristalinului și corneei cu Keratometria simultană, precum și control cu  screening a punctului de maculă și calculul puterii IOL. Exactitatea măsurării depășește metoda tradițională ultrasonică după precizie și frecvență.

Unul dintre avantajele acestei investigații este metoda non-contact. În aceasta legătura la investigații nu se folosesc de anestezia cu picături, ceea ce exclude posibilitatea apariției unei reacţii alergice, elimină riscul infectării, simplifică procesul de investigare la copii și pacienți cu blefarospasm.

Aparate ultrasonice de ultimă generație ALCON, biometre laser și optice coerente  ZEISS IOLMaser500, IOLMaster700 sunt deja la dispoziția pacienților Clinicii noastre, care garantează un rezultat excepțional.