+373 22 55 83 65 Orar de lucru
  • LN
  • MAR
  • MI
  • JO
  • VI
  • DU
9.00 - 17.00
9.00 - 13.00
Zi liberă
Registratura

Atenție deosebită la diagnosticarea vederii a pacienților minori.

În Centrul oftalmologic din Chișinău ”Microchirurgia ochiului” a fost renovată secția specializată pentru copii.

Posibilitatea de a vedea bine lumea înconjurătoare este extrem de importantă pentru copii, deoarece în primii ani ale vieții sale 80% din aspectele mediului inconjurator ei pot percepe doar cu o vedere bună. Acest aspect reprezintă dezvoltarea corespunzătoare a celor mici, iată de ce ei trebuie neapărat să viziteze în mod regulat un specialist-oftalmolog.

Diagnosticarea vederii la copii

Probleme oftalmologice devin tot mai ”tinere”, și deseori de ajutorul medical au nevoie nu doar adolescenții, ci și nou-născuții. Afecțiunile congenitale și dobândite de dezvoltare ale organului vizual, miopie, hipermetropie și astigmatism, strabism și ambliopie, inflamații și traume – reprezintă lista incompletă a bolilor oculare, cu care se confruntă în prezent oftalmologia pentru copii. Importanța adresării oportune la specialist și prescripția unui tratamentului eficient este greu de supraestimat, deoarece sistemul vizual la copii este foarte flexibil, fiind mult mai receptiv la tratamente, ceea ce contribuie la obținerea unui rezultat bun.

”Prima examinarea la medic oftalmolog ar trebui efectuată încă în prima lună de la naștere și apoi nu mai puțin de 3 ori pe parcursul primului an de viață, și odată pe an până la atingerea vârstei de 7 ani”, - recomandă Director Centrului Oftalmologic din Chișinău ”Microchirurgia ochiului” Ghenadie Tanurcov.

Centrul este dotat cu echipament performant de ultimă generație, instalat în secția specializată pentru copii renovată recent, ceea ce permite acordarea serviciilor de diagnosticare a afecțiunilor oftalmologice chiar și la noi-născuții.

Optimizarea fluxului de pacienți pe categorii de vârstă contribuie la efectul benefic și calmant asupra stării emoționale a copiilor. Posibilitatea adresării la medic pe baza unei programări prealabile reprezintă o oportunitate pentru părinții de a planifica timpul său.

Diagnosticarea vederii la copiiDatorită acestei abordări, copiii, precum și părinții lor se simt confortabil în așteptarea examinării la medic. Consultanța este acordată de medic-oftalmolog calificat, specializat în afecțiuni la copii, care percepe excelent psihologia pacienților micuți”.

Renovarea secției specializate pentru copii constituie un element important în dezvoltarea ajutorului oftalmologic la copii în Centrului Oftalmologic din Chișinău ”Microchirurgia ochiului”, precum și în chirurgie. În obiectivul apropiat al managmentului clinicii este prevăzută diversificarea limitei de vârstă a pacienților, care necesită intervenții chirurgicale. Și dacă actualmente astfel de intervenții se efectuiază de la 4 ani, atunci în timpul apropiat limita de vârstă va fi micșorată de la 1 an. Pentru atingerea acestui scop Clinica a aprovizionat echipamentul necesar, specializat pentru anestezie în timpul intervențiilor chirurgicale la copii, iar medicii efectuiază studii corespunzătoare în acest domeniu în cele mai renumite și performante instituții medicale.

Programarea pentru consultație Formulați întrebarea

Atentie

Atentie, pe email setat a fost transmis un cod de validare email, copia-ti si inserati codul in casuta de sub email.

Formulați întrebarea

MEDICI