SCRENINGUL VEDERII – CHID PENTRU PĂRINȚI

...

Important!

Stimați părinți, vederea copilului Dvs. reprezintă o fereastră în lume care îl înconjoară. E foarte important să vă asigutați, că ea este clară și sănătoasă!

Controalele regulate ale vederii vă vor ajuta să depistați și să corectați problemele în stadii incepiente.

Bebeluși și preșcolari:

Prima vizită la medicul oftalmolog se recomandă până la împlinirea vârstei de 1 an. Acest lucru va ajuta să vă asigurați, că vederea copilului se dezvoltă corect. Investigațiile repetate — la 3 și la 5 ani. La această vârstă se pot depista așa probleme, precum strabismul sau diferența între ochi.

Școlari:

Copiilor de vârsta școlară este necesar screningul anual al vederii. Acest lucru este deosebit de important, când copilul deja poartă ochelari sau au fost observate probleme cu vederea.

Problemele frecvente:

Miopia, hipermetropia și astigmatismul — sunt cele mai frecvente probleme ale vederii printre copii. Acordați o atenție deosebită modului prin care copilul Dvs. privește obiectele sau citește.

Semnul de alarmă:

Cănd copilul Dvs. mijește adesea ochii, se plânge de dureri de cap sau are probleme cu vederea la școală, acestea sunt motive pentru a vizita medicul specialist.

Sfaturi pentru părinți:

Acordați o atenție maximă timpului petrecut de către copil în fața ecranelor și nu uitați de repaus pentru odihna ochilor.

Alimentația sănătoasă și jocuri active în aer liber de asemenea ajută la sănătatea vederii.

Rețineți:

Screninguri regulate — o vedere sănătoasă, un viitor sănătos al copilului Dvs.. 

Împreună vom putea asigura o lume clară și sclipitoare în ochii copilului!