Agenda pacientului Lasik

...

Stimate pacient

Vi se va efectua intervenţie chirugicală de corecţie a anomaliilor de refracţie (miopie, hipermetropie, astigmatism) prin tehnologia LASIK. În prezent tehnologia LASIK ocupă poziţia de lider în chirurgia refractivă pe plan mondial. Intervenţia chirurgicală se efectuează pe partea transparentă a ochiului Dumneavoastră – corneea (fără a pătrunde în ochi) - şi este orientată spre modificarea puterii optice a ochiului.

În timpul efectuării intervenţiei chirurgicale sunt utilizate echipamente de înaltă precizie – turbocheratomul microlamelar şi laserul excimer. Intervenţia chirurgicală este indoloră şi durează cel mult 5 minute.

Clinica noastră efectuează operații de corecție de refracție (miopie, hipermetropie, astigmatism) din 2001. Medicii clinicii noastre, care au beneficiat de studiile în Clinica Rusească „Microchirurgia ochiului” Sveatoslav Feodorov, au efectuat mai mult de 15000 operații. Experiența bogată și formarea continuă permit cu precizie maximă de a prognoza și atinge rezultatele cele mai bune pentru pacienți.

Noi folosim un laser de înaltă precizie de ultimă generație cu frecvența de ablație 500 hertz, care permite să efectueze corecția având:

Miopie pînă la                                  

-20 dptr

Astigmatism miopic pînă la             

-10 dptr

Hipermetropie pînă la                      

+10 dptr

Astigmatism hipermetropic pînă la 

+10 dptr

Astigmatism mixt pînă la                 

+10 dptr

Prezbitism pînă la                              

+4 dptr

 

• Intervenții personalizate după datele de aberometrie și keratotopograf

Laserul este dotat cu un sistem unic de gestionare, care permite să calculeze și să salveze toate datele despre pacient, parametrii operației acestuia, să efectueze intervenții chirurgicale de menținere a țesutului și personalizate cu o anumită precizie și, de asemenea, să înnoiți intervenția chirurgicală, care a fost oprită din orice motiv, peste orice perioadă de timp.

Sistemul de urmărire a ochiului pacientului, în procesul efectuării intervenției chirurgicale, prevede urmărirea poziției centrului ablației și corectarea poziției razei laserului. Dacă ochiul pacientului se abate prea tare, sistemul oprește automat lucrul laserului pînă la întoarcerea ochiului în cîmpul de operație.

Este foarte important să ştiţi că utilizarea tehnologiilor de înaltă precizie permite obţinerea unui rezultat mai bun cu condiţia respectării stricte de către pacient a următoarelor reguli simple:

Înainte de intervenţia propriu-zisă Dumneavoastră trebuie:

1. să efectuaţi analizele recomandate de medicul Dumneavoastră curant;

2. să nu utilizaţi lentile de contact cu cel puțin 7 zile pînă la intervenţie;

3. să nu utilizați produse cosmetice, produse de machiaj şi parfum în ziua operaţiei;

4. să vă spălați bine faţa şi capul în ajunul intervenţiei chirurgicale.

În scopul pregătirii sistemului nervos pentru intervenţia chirurgicală în ajun, înainte de somn şi cu 30-40 de minute pînă la intervenţie se recomandă să luaţi calmante (extract sau tinctură de odolean – (25 picături).

În procesul intervenţiei chirurgicale:

• să ascultați atent indicațiile medicului chirurg şi să le executaţi cu stricteţe;

• în timpul intervenției se utilizează echipament şi instrumente chirurgicale speciale care pot emite anumite zgomote. La fiecare din etapele extrem de importante Dumneavoastră trebuie să Vă concentraţi atenţia şi să executaţi ordinele medicului chirurg;

• Dumneavoastră veţi simţi: în timpul prelucrării pielii cu soluţie alcoolică o senzaţie uşoară de usturime a pielii şi un miros pătrunzător. Nu deschideți ochii fără comandă! În timpul fixării blefarostatului (care ţine ochii deschişi în mod forţat), nu forţaţi să ţineţi ochii strâns închişi, pot apărea senzaţii dureroase;

• În continuare va fi necesar să priviţi la punctul de culoare verde care licăreşte;

• În timpul fixării cercului cu vacum vi se va întuneca în faţa ochilor, pot apărea uşoare înţepături, veţi auzi un sunet asemănător cu sunetul emis de burghiul stomatologic. Acest sunet va persista timp de 2-3 sec.;

• în cazul apariţiei unor senzaţii neplăcute sau dureroase în nici un caz nu faceţi mişcări bruşte!

• în continuare, în timpul funcţionării laserului fixaţi cu stricteţe privirea la punctul luminos.

În ziua operației:

1. Veniți în clinică la 8:30.

2. Înainte de intervenție veți fi examinat în mod obligatoriu de către medici pentru a fi admis la intervenție.

3. După ce ați primit acces la intervenție puteți achita intervenția și să treceţi în sala de așteptare.

4. Intervenția se efectuează ambulator, însă noi ne străduim să oferim fiecărui pacient loc în salon, unde în condiții confortabile se poate de așteptat chemarea la intervenție.

5. În timpul zilei vi se va oferi prînz.

Imediat după intervenție:

1. Asistenta medicală vă va conduce la medic pentru examinare.

2. După examinare în cazul dacă nu va fi necesară spălarea repetată a regiunii operate, veți reveni în salonul Dumneavoastră.

3. Peste 10 minute după intervenție Dumneavoastră vă veți apropia de sine stătător la cabinetul medicului pentru reexaminare și picurarea picăturilor.

După aceasta Dumneavoastră va trebui:

• să nu dormiţi cel puţin 3-4 ore;

• să vă aflaţi, după posibilitate, în poziţie verticală;

• nu se permit mișcări bruște cu globul ocular;

• pleoapele le închideți încet, fără a le strînge;

• să purtaţi permanent ochelari de soare, nu ieşiţi afară din încăpere;

• nu consumaţi produse şi băuturi picante, sărate şi dulci;

• limitaţi consumul de lichide.

Peste o oră-două după intervenție veți fi examinat de medicul chirurg şi veți primi recomandările suplimentare necesare. Să nu atingeți ochii cu mîinile! În cazul apariției unor dureri (vor trece peste 3-4 ore după intervenție) și lăcrămare, ștergeți lacrimile doar de pe obraz. În ziua următoare: la orele 9 vă apropiați obligatoriu pentru examinare.

Recomandări generale:

În primele două-trei săptămîni după intervenţie în mod obligatoriu trebuie să picurați în ochi picături oftalmice, este de dorit să purtaţi ochelari de soare.

În primele zile după intervenţie vă puteţi spăla pe faţă şi în regiunea ochilor numai cu apă fiartă.

În următoarea lună după intervenţie se interzice să faceţi băi îndelungate, să frecventaţi băi publice şi bazine, să consumaţi băuturi alcoolice.

Funcțiile vizuale se vor restabili practic imediat după intervenție, dar stabilizarea definitivă a efectului de refracție va avea loc peste trei-cinci luni după intervenție, de aceea este extrem de important să urmați cu strictețe toate recomandările medicului curant!

Vă recomandăm controlul repetat la medicul Dvs. (1 lună, 3 luni, 6 luni, iar pe urmă o dată pe an) după intervenție.

Vă puteți înscrie pentru consultație medicului Dvs. Online pe site-ul nostru WWW.MIKOF.MD